A terasz és a kert stílusához illő burkolatot ma már nem nehéz találni. Kínálatunkban stílusban, színben vagy éppen anyaghatásában is tetszetős, illetve a ház stílushoz is passzoló kültéri burkolatok szerepelnek. Amikor az épületek homlokzatát határozzuk meg, vagy a kültéri járófelületek burkolására kerül sor, akkor az esztétikus látvány kialakítása mellett számos kulcsfontosságú tényezőre kell figyelnünk. A külső falfelületek, a teraszok, az autóbeállók, a lépcsők, a kerti ösvények és a medenceterek esetében sem elég a szépségre koncentrálni. A felhasznált anyagok teherbíró-képességét, tartósságát is szem előtt kell tartanunk. Az említett felületek esetében a vízállóság, a csúszásmentes kivitel vagy a terhelhetőség is kiemelt szereppel bír, ugyanakkor az egyre gyakrabban tapasztalat erős hőingadozások miatt az időjárásállóságról sem szabad megfelejtkeznünk.
Mindezeknek az elvárásoknak a kőhatású kerámiaburkolatok kültéri felhasználásra szánt változatai maximálisan megfelelnek, emellett esztétikailag is a maximumot nyújtják. A naturális megjelenésű kültéri burkolatok előnyei közé sorolhatjuk ugyanakkor azt is, hogy magas kopásállóságuknak köszönhetően felületük hosszabb idő elteltével sem sérül és színtartósságuk sem elhanyagolható.

A kőhatású burkolatok között keresgélve megakadhat a szemünk az Atlas Concorde AIX burkolatain. Noha egy kortárs burkolatcsaládról beszélünk, a kollekcióját látva a 18. századi francia villák klasszikus padlói jutnak eszünkbe. Az ősi mészkövek ihlette lapok a mediterrán építészeti hagyományokhoz kötődő meleg színekben és a közép-európai hangulatnak megfelelő hűvösebb árnyalatokban is elérhetők.

A kertek és teraszok tervezésekor a környezeti összhang mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a funkcionalitás. A kert vagy ház részeként a burkolt terasz olvadjon bele a környezetébe, legyen jól használható és barátságos egyszerre, vagyis éppen olyan, mint amilyen egy jól kialakított nappali. A barátságos miliőt meleg árnyalatú burkolatokkal is megteremthetjük a szabad térben. A természetes kövek erezetét, színét és szinte még a tapintását is hűen visszaadó hidegburkolatok fokozzák a kellemes, kissé rusztikus és mindenképpen otthonos érzést a teraszon.