A Novabell az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező olasz csempegyártó, amely kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a belső és külső terek összhangjára, ezért a lapcsaládok úgy készülnek, hogy ugyanaz a dizájn 10 mm-es beltéri és 20 mm-es kültéri változatban is készül. Ezzel a Novabell nemcsak követi, de rá is erősít arra a trendre, (amely az elmúlt néhány évben jellemzi az építészeti projekteket), hogy a teraszokat egyre inkább a lakásbelső kiterjesztéseként, folytatásaként értelmezzük. 

 

 


Ha azonos burkolatot használunk otthonunk belső tereiben, vagy legalább is a nappaliban és az azzal összeköttetésben álló teraszon, azzal könnyedén elmoshatjuk a határokat a benti és a kinti élettér között. Az egybenyitással a vizuális folytonosságot valósítjuk meg és ezzel igazán impozáns hatást érhetünk el. Az esztétikai érték mellett a funkcionalitás fontos szerephez jut, hiszen a teraszok így tavasztól őszig valóban a szabadtéri nappalinkként szolgálhatnak.


Fahatás a teraszon és nappaliban 

Az otthonos és barátságos hangulathoz minden otthonban szükség van a fára, mint alapanyagra. A fahatású burkolatokkal fokozhatjuk otthonunk meghittségét különösen akkor, ha a fára megtévesztésig hasonlító hidegburkolatot választunk. A Novabell Artwood  kollekciójának lapjain a gyártó korszerű nyomási technológiájának köszönhetően a fa egyenetlenségei is látszanak. Az Artwood burkolatot a hálószobától a nappalin át otthonunk bármelyik helyiségében használhatjuk, sőt akkor tesszük a legjobban, ha a teraszra is kifuttatjuk a 2 centis változatot.

 

 

Szolid csillogás, fémes felületek a szabadban

A Novabell Forge Metal kollekciója azon lapcsaládok közé tartozik, amelyek 2 centis kültéri és hagyományos beltéri változatban is elérhetők. Az ipari jelleget hordozó dizájn burkolatok között a Forge Metal igazán egyedi megjelenéssel képes felruházni a modern teraszokat. A fémes hatású járólapok enyhén csillogó felülete egyáltalán nem tolakodó, hiszen a burkolat észrevétlenül belesimul a környezetébe és akkor is jól néz ki, ha kő-vagy fahatással kombináljuk.

 

 

Teraszok időtálló burkolása 2 centis greslapokkal

A 30 éves múltra visszatekintő Novabell mindig is élen járt a technológiai újításokban. A gyár úttörő szerepet töltött be a 2 cm-es kültéri burkolatok gyártásában. Bő 10 évvel ezelőtt, az első termékek megjelenésekor ezek az extra vastagságú lapok a kőporcelán burkolatok új generációját képviselték.
A legújabb széria, amely az OutWalk20 márkanév alatt fut, rendkívül széles termékkínálattal rendelkezik a 2 centis teraszlapok szegmensében. Az időjárási viszontagságokat jól tűrő, a nagy hőingadozásnak és az extrém UV sugárzásnak is ellenálló kültéri járólapok teraszok, medenceterek burkolására és, kerti tipegők kialakítására is alkalmasak. Az előnyök sorát folytatva a Novabell 2 cm-es burkolatai könnyen tisztíthatók, felületük csúszásmentes és tűzálló, sem lúg, sem sav nem kezdi ki a lapokat és a moha sem tapad meg rajtuk.
A műszaki sokoldalúságot illetően a Novabell kültéri lapjaival a változatos méreteknek köszönhetően látványos teraszokat lehet építeni. A modulárisan különböző mintákban fektethető burkolólapokkal akár kirakóst is játszhatunk.
 

Novabell Lounge
Novabell Lounge + Artwood